Ytterligare en man har gripits misstänkt för att ha hjälpt till på något sätt i samband med den 17-åriga kvinnan Marta del Castillos död. Den huvudmisstänkte, ex-pojkvännen Miguel och hans kamrat Samuel plus en tredje kamrat endast 15 år, är sedan tidigare gripna för att ligga bakom Marta del Castillos död och försvinnande. Den fjärde som nu är gripen är ex-pojkvännens storebror Javier.

Sevilla-flickan är sedan den 24 januari spårlöst försvunnen. De gripna har ingen möjlighet att bli frisläppta via borgen. 15-åringen är tillsvidare intagen på en sluten ungdomsanstalt.

Enligt chefsåklagaren i Sevilla, La fiscal jefe de Sevilla, María José Segarra, är ex-pojkvännen misstänkt för mord, alternativt dråp då det finns misstankar om att flickan inte var död när hon kastades i Guadalquivirfloden, skriver nyhetsbyrån Efe.

Flera hundra personer väntade under gårdagen vid domstolen i Sevilla, och skrek ”mördare” åt de gripna.

Annons

Enligt utredarna ska Miguel ha erkänt att han ligger bakom den unga kvinnans död. Han ska ha slagit henne med ett askfat i huvudet efter en hetsig dispyt. Något askfat har däremot inte hittats. Dagstidningen ABC skriver idag att ex-pojkvännen har erkänt att han kastat askfatet i floden.

Han ska även ha placerat kvinnan i en rullstol, och med hjälp av den transporterat kvinnan till sin motorcykel. Kvinnan ska senare ha dumpats från en bro.

Kroppen av kvinnan har ännu inte hittats och polisen söker kroppen utmed floden Guadalquivir. Vattnet är strömt och det finns farhågor om att kroppen till och med kanske har spolats ut i havet.