Málaga är världens bästa stad för att arbeta och bo. Men det saknas kontorsfastigheter.

Nu finns det fyra projekt som ska lösa kontorsbristen och motsvara de stora företagens krav.

Nyligen visade en undersökning där den amerikanska affärstidningen Forbes låtit intervjua 12.000 utlandsstationerade över hela världen att Málaga placerade sig i topp för att arbeta och bo. Det lär locka ännu flera att bosätta sig i provinsstaden på Costa del Sol.

Läs mer: Málaga världens bästa stad för att arbeta och bo

Det som många teknikföretag och multinationella företag har saknat när de söker nya platser för etableringar har varit kontorsfastigheter. Kontorsfastigheter i centrala Málaga har fram tills nu kunnat räknas på ena handens fingrar.

Merlin Properties

Annons

Diario Sur skriver på måndagen att det nu finns fyra förstklassiga kontorsprojekt som beräknas stå klara 2025. När de är i drift utökas kontorsytorna med 50 000 kvadratmeter.

Det är kontorsfastigheter som efterfrågas av företag som önskar stora, öppna planlösningar belägna i centrala områden med bra förbindelser i kollektivtrafiken och byggda i bästa kvalitet.

Här är de fyra projekten:

Byggherren Merlin Properties bygger på paseo martítimo Antonio Machado 26 framför hamnen. 9.800 kvadratmeter med plats för 800 arbetsplatser och 140 bilar i en underjordisk parkering.

Grupo Insur har ett project på calle Pacífico 24 vid gamla tobaksfabriken. 9.500 kvadratmeter, 750 arbetsplatser och en parkering under jord med plats för 200 bilar.

Grupo Insur har även ett projekt på paseo de Martiricos. 10.900 kvadratmeter, samt parkeringsgarage för 327 bilar.

AGP Málaga Socimi bygger mellan järnvägsstationen María Zambrano och calle Poeta Muñoz Rojas. 7 000 kvadratmeter. Plus 131 parkeringsplatser under jord.