Mamma och pappa plus två döttrar omkom i samband med att de överraskades av ett åskoväder när de praktiserade canyoning i en ravin i Valle del Jerte i norra delen av Cáceres i västra Spanien på gränsen till Portugal. Det skriver spanska medier på torsdagen.

Familjen på fem personer hade en utbildad guide med sig på vandringen då de överraskades av den hastigt stigande floden. Under det senaste dygnet har Cáceres fått stora regnmängder. Fram till klockan 16 hade området fått över 52 mm regn under torsdagen vilket är mest i Spanien för dagen.

De var välutrustade och hade en erfaren guide med på vandringen i ravinen Los Hoyos. Enligt spanska medier är de omkomna José García-Margallo och Macarena Guisado samt döttrarna Lourdes och Macarena, 9 respektive 11 år.

Med på vandringen var även parets tredje barn, sonen Joaquín på sex år som ådrog sig mindre skador och fördes till sjukhuset hospital Virgen del Puerto de Plasencia.

Annons

Familjen kommer från Don Benito (Badajoz) där de är mycket kända. Borgmästaren José Luis Quintana har utlyst tre dagars sorg.