Fusionssamtalen mellan Banco Sabadell och den stora spanska banken BBVA har avbrutits efter att ha pågått elva dagar. Det skriver dagstidningen ABC. Skälet till de avbrutna samtalen är rent ekonomiska och har inget att göra med maktfördelningen. Oenighet om de finansiella villkoren för samgåendet ligger bakom beslutet.

Katalanska Sabadell bekräftar för Kommissionen för värdepappersmarknaden CNMV (Comisión Nacional del Mercado de Valores) att anledningen till de strandade förhandlarna om en fusion beror på oenighet om de finansiella villkoren något som hela Sabadells styrelse ”enhälligt” har sagt nej till.

BBVA skriver i ett kort meddelande att samtalen med Banco de Sabadell SA har avslutats utan att en överenskommelse har nåtts.

Fusionssamtalen har pågått sedan den 16 november med målet att skapa Spaniens näst största bank med nära 950 miljarder euro i tillgångar varav 600 miljarder enbart i Spanien.

Under hösten har Caixabank köpt upp konkurrenten Bankia för 4,3 miljarder euro. Som Svenska Magasinet tidigare har berättat pågår det fusionamtal om ett samgående mellan bankerna Unicaja och Liberbank.