Det blir gratis för mantalsskrivna i Fuengirola att utnyttja stans fem linjer inom kollektivtrafiken. Det beslutade kommunfullmäktige på onsdagen. Samtliga partier röstade ja till förslaget medan Förenade vänstern IU lade ned sina röster.
Folkbokförda i kommunen kan senare köpa busskortet ”Tarjeta Municipal de Movilidad” för tre euro vilket är en engångsavgift. Någon gång under de kommande månaderna väntas tjänsten med gratis kollektivtrafik träda i kraft, skriver Fuengirola kommun i ett pressmeddelande.

– Detta är ytterligare ett steg i att uppfylla vallöften till Fuengirolas invånare att göra kollektivtrafiken gratis. Det ska göra mobiliteten bättre och bidra till en mer hållbar miljö med mindre privat bilism, säger borgmästaren Ana Mula.

Fuengirola kommun kommer senare att lämna ytterligare information hur det gratis busskortet kan fås. Det blir personligt och kan inte överlåtas till någon annan.

Det blir även möjligt att resa gratis med husdjur.

Fuengirolas kollektivtrafik kommer att bestå av nio bussar, tolv meter långa, samt tre minibussar. Åtta av nio bussar är så kallade hybridbussar.

För besökare och inte mantalsskrivna blir biljettpriset på 1,20 euro. Ett kort med tio resor kostar tio euro. Biljett för husdjur kostar 0,60 euro.

Läs mer: Gratis kollektivtrafik för mantalsskrivna i Benalmádena