Fuengirola kommun vill göra hundägare mer medvetna om att göra rent efter sina sällskapsdjur i samband med att de uträttar sina behov på offentliga platser.

Utdelning av flaskor har inletts i bostadsområdet Los Pacos men avsikten är att fortsätta i övriga stadsdelar.

Carmen Díaz och Rosa Ana Bravo från Fuengirola kommun delar ut flaskor till hundägare.

 

Urin från hundar är ingen trevlig sak. Under sommarmånaderna utan regn och med höga temperaturer bidrar det till olägenheter som dålig lukt och missfärgning.

Fuengirola kommun har inlett kampanjen ”Que del pipí de tu mascota… no quede ni gota”, ingen droppe kiss kvar från ditt husdjur.

Annons

– Majoriteten av hundägarna är exemplariska och tar bort urin och bajs från gatan men det finns ännu en minoritet som inte respekterar bestämmelserna vilket bidrar till problem i samband med renhållningen, säger kommunalrådet för renhållning, Carmen Díaz.

– Av den anledningen delar vi ut småflaskor som kan fyllas med vatten och vinäger för att användas till att göra rent efter hundens kiss och för att undvika hemska lukter.

– Vi vill alla ha en ren stad där alla trivs och vi hoppas att alla kan samarbeta för att hålla den ren, säger vice borgmästaren med ansvar för Los Boliches Rosa Ana Bravo.

Hundägare som inte tar upp efter hunden eller gör rent riskerar böter på mellan 301 till 1.500 euro.