På måndag invigs den omtalade temporära utställningen med konstverk av svenskan Hilma af Klint på Picassomuseet i Málaga. Som Svenska Magasinet berättade igår firar Picassomuseet i Málaga tioårsjubileum nästa veckoslut med fritt inträde.

Det betyder att du har möjlighet att se utställningen med konstverk av Hilma af Klint helt gratis lördagen den 26 oktober mellan klockan 20 och midnatt samt på söndagen den 27 oktober mellan klockan 10 och 20.

Det meddelar Picassomuseet. Den temporära utställningen med Hilma af Klint ingår i de gratisevenemang som hålls i samband med tioårsjubileet.

På måndag klockan 20 invigs utställningen med Hilma af Klint. Speciellt inbjudna personer närvarar vid utställningen. Enligt uppgifter till Svenska Magasinet kommer Sveriges Madridambassadör Cecilia Julin och ambassadrådet Monika Jagerman liksom Málagas borgmästare Francsisco de la Torre. Även Christine Ruiz-Picasso kommer att närvara.

Annons

Sedan Picassomuseet öppnade för snart tio år sedan har museet haft 3,55 miljoner besökare. 36 temporära utställningar har arrangerats.