Jonas Falk, tidigare Oredsson, och som pekas ut som huvudman i det så kallade kokainmålet greps bara 36 timmar efter att han hade blivit frisläppt. Mannen greps på Götgatan i Stockholm på grund av en europeisk arresteringsorder från Spanien.

Det bekräftar Carolina Ekéus, pressekreterare på Rikskriminalpolisen för TT. Jonas Falk dömdes i tingsrätten till 18 års fängelse för grovt narkotikabrott. Rättegången mot honom avslutades i april, men han släpptes plötsligt i väntan på sin hovrättsdom. Att han släpptes var ett beslut som hovrätten fattade.

Bara runt 36 timmar senare, på onsdagskvällen, greps han av polisen mittemot teatern Göta Lejon på Götgatan där han promenerade tillsammans med sin advokat Tobias Enoksson skriver Expressen.

Nu ska svenska myndigheter ta ställning till om Jonas Falk ska utlämnas till Spanien där han är misstänkt och efterlyst för skattebrott.

Jonas Falk greps i december 2010 i Colombia och pekades ut som huvudman i en omfattande kokainhärva. Svensk och spansk polis i jättetillslag mot narkotikahandeln

Spanien etta i att konsumera kokain