Dolores Vázquez från Mijas satt frihetsberövad i 519 dagar efter att ha dömts för mordet på Rocío Wanninkhof i september 2001. Ett ärende ligger ännu och väntar i en domstol om Vázguez ska få ett skadestånd uppger Diario SUR.

Det är idag 15 år sedan Dolores Vázquez försvann. Dolores Vázquez dömdes för mord och satt frihetsberövad fram till att den brittiske medborgaren Tony King avslöjades som gärningsmannen.

Vázquez hoppas ännu att hon ska få ersättning för de 519 dagar hon satt frihetsberövad. Kvinnans advokat Pedro Apalategui driver ärendet och har nu dragit det till en högre instans efter att en domstol ogillat den ekonomiska ersättning kvinnan begärt.

Dolores Vázquez kräver totalt fyra miljoner euro i skadestånd vilket kan jämföras med de 120.000 som Justitiedepartementet erbjöd 2008.

Annons

Dolores Vázquez dömdes av en folkjury. Andalusiens högsta domstol (Tribunal Superior de Justicia de Andalucía) tog senare upp fallet på nytt. Läs en tidigare artikel om fallet som skakade Solkusten – Dolores Vazquez får 120.000 euro i skadestånd – Hur mycket är lidande värt?