Under tre dagar har ett trettiotal resenärer upplevt tjurar, andalusisk historia och goda viner. På fredagen avslutades resan med besök på välkända bodegan Osborne i El Puerto de Santa Maria i Cádizprovinsen.

Osbornetjuren är en känd reklamikon som står utmed många av Spaniens vägar. Det finns totalt 94 ”tjurar” som är kulturmärkta.

Svenska Magasinet tillsammans med den auktoriserade guiden Siv Ling arrangerar resor i Spanien. Under tre dagar har vi besökt tjuruppfödningsfarm, vinbodegor och romersk ruinstad.

Efter vinprovningar i Ronda och Lebrija var det sherryprovning i Puerto Santa de Maria på Osborne. Vid den kända bodegan med tjuren som logga provades fem drycker, fyra sherry och en vermouth.

Den som missade resan till Ronda och Cádiz har en ny möjlighet redan nästa vecka. Det finns platser kvar till resan 19-21 oktober. Mejla: [email protected] snarast.

Därefter väntar kulturresa till Madrid den 19 till 22 november. Information om den resan hittar du på webbsidan svenskamagasinet.nu under sektionen ”Resor”.

Att det finns ett växande vinintresse är tydligt. Att lära sig mer om världens bästa måltidsdryck ingår numera i allmänbildningen för många.

Lars-Olof Olvhag, en av resenärerna talar sig varm om vinerna från Ronda. Han har jobbat som uppköpare av viner från Ronda för den svenska marknaden.

– Faktum är att vinerna från Ronda är bland Spaniens bästa, säger Lars-Olof och nämner Bodegas Los Aguilares och deras viner på Petit Verdot.

Det är inte bara vinerna i södra Spanien som imponerar. Även sherry och brandy står högt i kurs

Per Hermansson, som varit smakdesigner hos Absolut Vodka i över 20 år och över 35 år i branschen, nämner Spaniens utmärkta brandy.

– Ta Carlos I som exempel, det är en utmärkt brandy som tillhör de bästa i världen.

En utförlig rapport kommer vid ett senare tillfälle.

Vintips regelbundet under hashtag #spanskaviner

Läs mer om Mat & Vin här