26-åriga Hayat Boumeddiene som var gift med terroristen Amedy Coulibaly lyckades ta sig från Frankrike till Madrid där hon reste med ett flygplan mot Istanbul den 2 januari för vidare färd till Syrien. Kvinnan beskrivs av franska säkerhetstjänsten som en ”ensamvarg, beväpnad och farlig”.

Enligt fransk polis har Boumeddiene ringt över 500 samtal till Izzana Hamy som är hustru till Chérif Kouachi som var en av två bröder som utförde terrorattentatet mot en tidningsredaktion i Paris. Samtalen visar en konstant och regelbunden kontakt mellan de två paren.

Den 26-åriga kvinnan Hayet ingår i samma terroristcell som Djamel Benghal stårt bakom och som planerade ett attentat mot USA:s ambassad i Paris 2005. Det finns bilder på Hayet som är täckt från topp till tå och skjuter med armborst i skogen.

Frankrike varnade tidigt säkerhetstjänsten i Spanien då man fruktade att terroristerna kunde fly över gränsen till Spanien.

Annons

Hayat Boumeddiene reste från Madrid till Istanbul den 2 januari och hade en bokad returbiljett i fredags som hon inte utnyttjade skriver spanska medier.

Hon är född i en förort till Paris och har nordafrikanskt ursprung. Hon beskrivs som mycket blygsam och med dålig läskunnighet. Hon har sju bröder. Hennes mor dog när hon var barn. Pappan träffade knappast sina barn som fick hjälp av socialen.

Senare träffade hon sin kommande man Amedy Coulibaly och paret blev fanatiker. Coulibaly avled i samband med kidnappningsdramat i Paris i fredags.