Francisco de la Torre, som fyller 80 år den 21 december ställer upp för ännu en mandatperiod och kandiderar som borgmästare vid lokalvalet 2023. Det skulle i så fall bli den sjätte mandatperioden sedan 2003.

– Det är ett beslut som ligger fast.  Jag har alltid med entusiasm och passion arbetat för Málagas bästa. Och det fortsätter jag att göra.

Efter att Celia Villalobos lämnade Málaga för att flytta till Madrid 2000 och bli hälsovårdsminister har Francisco de la Torre varit Partido Populars huvudkandidat i Málaga.

Málaga har genomgått en rejäl ansiktslyftning och är numera sockerbiten som drar mängder av turister. Med turister har den residenta turismen och bostadsmarknaden tagit fart. Liksom näringslivet och kulturen.

Francisco de la Torre prisas för sina insatser och beskrivs som en av landets bästa borgmästare.

Tidigare under året sa Francisco de la Torre att han kommer att lämna besked efter sommaren om han kandiderar för ännu en mandatperiod. Före den 23 september nämnde han som tidpunkt för beskedet.

Vid en presskonferens i trädgården Pedro Luis Alonso nära kommunhuset meddelade Francisco de la Torre sitt beslut precis som 2019.

– Känner jag stödet från invånarna och har hälsan så ställer jag upp, har han tidigare sagt.

Och så blev det.