Det blir ”Taste of Sweden” vid den 21:a Feria Internacional de los Pueblos (FIP) mellan den 29 april till 3 maj. Med allt från älgburgare, populära schlagers till blått och gult när Sverige är tillbaka vid de internationella dagarna i Fuengirola. Av Ola Josefsson

Det är ett av de största evenemangen i Fuengirola och besöks av omkring en miljon personer under fem dagar. Sverige finns med för första gången sedan 2007 och ska tillsammans med 33 länder och spanska regioner visa upp sig på feriaområdet Recinto Ferial.

Förberedelserna pågår för fullt. Det är bråda dagar när det återstår en månad innan festen sätter igång.
– Vi hämtar allt från Sverige. Samtliga artister kommer från Sverige. Det stora lockbandet blir Tredrag från Göteborg. De kommer att stå för för musik och show, berättar Björn Terpstra.

Tredrag är ett coverband som levererar underhållning åt alltifrån svettiga rockklubbar till de största företagsevent i Sverige. De spelar i den svenska casitan 30 april till 2 maj från klockan 21.

Annons

Musikanterna Kubbarna underhåller med känd musik, nära folkmusikhållet, under dagtid. Ett annat band spelar blues. Nadia sjunger svenska schlagers och populärmusik och ackompanjeras av Peter. Sena kvällar och nätter blir det discjockey som spelar och underhåller.

En magiker eller trollkarl kommer att vara på plats varje dag och underhålla. Ett uppskattat inslag inte minst på Barnens dag söndagen den 3 maj.

– Vi kommer att ha en bestämd meny där samtliga produkter inom mat och dryck kommer från Sverige. Den stora grejen vi satsar på är älgburgare och renskav förutom att det blir köttbullar, Jansson och rökt lax. Drycker blir i huvudsak Spendrups och Mariestad. Dekorationen av casitan blir så svensk som den bara kan bli, berättar Björn Terpstra.
– Utanför casitan blir det ett laxrökeri. Det blir som ett hantverk som visas upp.

I snart ett halvår har en grupp svenskar på sju personer arbetat tätt för att sjösätta projektet med att visa upp svensk kultur. Initiativtagare är Anders Hansson som driver restaurang La Chispa i Fuengirola och tidigare har haft Oasis Bar i Torreblanca.

På det sociala nätverket Facebook har man lagt upp en egen sida under namnet ”Casita Sueca”.

Vill du vara med och stötta den svenska casitan kan du kontakta Anders Hansson på tlf 693 100 592.

Málagas svenska supporterklubb Peña Malaguista de Suecia medverkar i Sveriges casita och inbjuder alla fotbolls intresserade svenskar att delta under dessa dagar.
-Vill du vara med och presentera vår verksamhet och givetvis även Sverige kan du höra av dig till oss. Vi jobbar på att få dit några spelarrepresentanter från Malaga CF under dessa dagar, säger Crister Hofstedt, ordförande i Málagas svenska supporterklubb.

Anmälan kan göras till fuengirola@penamalaguista.se.