Den gripne är en 31-årig rumän som bodde centralt i Málaga efter att ha flyttat dit från Italien. Han misstänks för stölder i två kyrkor, båda kyrkorna ligger strax intill hans bostad.

Han har besökt kyrkorna under gudstjänsttid och har då förefallit vara en vanlig kyrkobesökare, han har också medfört bibel och burit ett krucifix. Besöken har skett med några dagars mellanrum.

När gudstjänsterna närmade sig slutet gömde han sig på toaletterna, där bytte han också kläder för att inte bli igenkänd. Efter att kyrkorna hade stängt för allmänheten bröt han upp kollektbössorna och stal innehållet, han tog dessutom flera andra värdesaker från kyrkorummen.

Men han gjorde ett fatalt misstag vilket gjorde att han kunde gripas. Vid det senaste kyrkobesöket i kyrkan San Pablo, glömde han en väst på toaletten – och i västen låg hans mobiltelefon. Prästen i kyrkan ringde polisen och mannen kunde identifieras och gripas, förundersökningen visar på att mannen har fått med sig ett byte på över 700 euro.

Annons

Ärendet handhas nu av domstolen i Málaga (Juzgado de Instrucción 3 de Málaga). Bildtext: Interiör från en av kyrkorna, foto: Monumentosdemalaga.
Artikel: Jonny Erixon.