Ryanairs anställda i Spanien är fortsatt beredda att gå ut i strejk efter att förhandlingarna på torsdagen brutit samman. Mötet mellan fackförbunden USO och Sitcpla och Ryanair inleddes klockan 13 och misslyckades varför hotet om strejk gäller. Ryanair har visat ovilja till att förhandla fram anständiga arbetsvillkor, säger representanter från USO och Sitcpla.

Om inget avtal rors i hamn går Ryanairs kabinanställda ut i en sexdagarsstrejk den 24, 25, 26 och 30 juni samt 1 och 2 juli vid bolagets tio baser i Spanien däribland Málaga, Alicante och Palma de Mallorca.

Totalt handlar det om omkring 1.400 anställda i Spanien.

Vid förhandlingarna på torsdagen deltog inte någon ansvarig för Ryanair eller någon representant från flygbolagets rekryteringsbyråer, Crewlink och Workforce. Istället skickade lågprisflygbolaget tre advokater, skriver affärstidningen CincoDías.

Fackombudet för USO vid Ryanair, Lidia Arasanz, kommenterar mötet med att Ryanair visar en total ovilja till att nå en överenskommelse.

Som Svenska Magasinet berättat tidigare är det tio baser i Spanien som drabbas av strejken: Madrid, Malaga, Sevilla, Alicante, Valencia, Barcelona, ​​​​Girona, Santiago de Compostela, Ibiza och Palma de Mallorca.

Även SAS Sverige har ett strejkhot hängande över sig från 29 juni.