Första skumpan från Ronda

av | aug 8, 2019 | Nyheter

Så är då den första skumpan från Ronda norr om Costa del Sol ute på marknaden. Det är den ansedda vinproducenten Bodega Doña Felisa-Chinchilla som lanserar Cloe Brut Nature, framställt på Sauvignon Blanc och enligt champagnemetoden.

Det första mousserande vinet från Ronda som produceras vid Doña Felisa-Chinchilla presenterades under gårdagen vid Real Maestranza de Caballería de Ronda (RMR).

Det är vinmakarna och far och dotter José María och Julia Losantos som ligger bakom Cloe Brut Nature. En andra jäsning i buteljen gör att det blir mousserande vin. Elegant, friskt och torrt och produktionen ligger på strax över 6.000 flaskor som har legat 14 månader. Vinproducenten framhåller sin satsning på kvalitativa viner.

Ronda är ett område som ingår i vindistriktet Málaga som nu även ingår i landets officiella vinrutter i Asociación española de ciudades del vino (Acevin). I Ronda-området produceras i huvudsak röda, vita och roséviner.

Bodega Doña Felisa-Chinchilla är en vinproducent som är på frammarsch och som växer både när det gäller lokaler som vinodlingar.

Vi som bor på Costa del Sol kan verkligen i sammanhanget tala om närproducerade viner och klimatsmarta köp.

TIPSA REPORTERN
Ola Josefsson

×
Popup Image Köp biljetter!