19-åriga Fátima från Castillejos i Marocko fastnade i gränskontrollen Tarajal till den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika. Hon vägrade sätta bagaget på bandet där allt bagage skannas. Gränspolisen kunde konstatera att resväskan innehöll en flicka, 8 år gammal.

”Vi trodde att hon transporterade droger. Vi kunde inte föreställa oss bilden på skärmen några sekunder senare som visade en mänsklig figur hopkrupen inne i resväskan” säger en gränsvakt till El Pais.

Hittills i år har gränspolisen upptäckt åtta personer som har varit gömda bakom instrumentpanelen i personbilar. Upptäckten klockan 12 på torsdagen var något nytt för i år.

Flickan kommer från Elfenbenskusten och skulle till Spanien för att träffa sin pappa enligt vad den 19-åriga kvinnan Fatima uppgett. Hon är nu gripen och misstänkt för att ha tagit emot pengar för att få flickan över gränsen och in i Spanien.

Annons

Resväskan hade inga ventiler. Trots det lilla utrymmet visar den åttaåriga flickan inga symptom på kvävning enligt Röda Korset.