En sydamerikansk kvinna har häktats i Málaga efter att ha försökt lämna sjukhuset Hospital Materno Infantil med en nyfödd baby som inte var hennes. Hon finns nu vid kvinnoavdelningen i fångvårdsanstalten i Alhaurín de la Torre.

Det var i fredags som en ung kvinna kom till sjukhusets akutmottagning med ambulans tillsammans med en nyfödd baby. När personalen vid sjukhuset skulle registrera kvinnan upptäckte de att hon hade en falsk identitet skriver dagstidningen Diario SUR.

Senare upptäckte en säkerhetsvakt en annan kvinna som försökte lämna sjukhuset via en bakdörr. I famnen bar hon den nyfödda babyn.

Spansk nationalpolis har nu startat en utredning för att fastställa om det finns något samband mellan de två kvinnorna och vem av dem som är mor till barnet. Och om det är fler inblandade inblandade i planerna på att ta barnet från sjukhuset.

Annons

Kvinnan och babyn som kom till sjukhuset i fredags är kvar tillsvidare och vaktas av polisen. Den kvinna som är häktad kommer från Sydamerika och har sedan tidigare ett barn på två år.