Svenskar och andra nordbor är tillsammans med britter, belgare, fransmän, ryssar och araber de nationaliteter som håller igång försäljningen av lyxvillor i Marbella. Det är fyra tusen personer som arbetar med lyxbostäder i främst Marbella, Benahavís och Estepona skriver dagstidningen Diario SUR som idag ägnar ett stort uppslag åt lyxbostäder på Costa del Sol.

För samtidigt som provinsen har 200.000 arbetslösa går marknaden av lyxbostäder mycket bra och omsätter 250.000 miljoner euro årligen. Under fjolåret 2012 byggdes 60 nya lyxvillor. Det är främst i La Zagaleta, La Quinta, Guadalmina, Los Monteros och Sierra Blanca som de flesta lyxvillor på minst 350 kvadratmeter på en tomt på totalt 1.500 kvadratmeter ligger.

Du får en lyxvilla på Solkusten från en miljon euro men det finns objekt som kostar upp till 50 miljoner euro. Men då ingår eget gym, biograf och inomhuspool i priset.

23 företag är medlemmar i den förening som går under namnet DOM3 och som är specialiserade på att bygga och sälja lyxvillor modell större på Solkusten. Marbella-området är tillsammans med franska Rivieran, den italienska ön Cerdeña och Dubai de ”sockerbitar” som drar till sig rika och kända skriver tidningen.