Ytterligare ekonomiska åtstramningar, svag efterfrågan och risk för ökad arbetslöshet kommer att bidra till att bostadspriserna under 2011 kommer att minska med 10 procent.

Málaga stad, Rincón de la Victoria och Alhaurín de la Torre pekas ut som platser på Costa del Sol där priset på bostäder kommer att fortsätta att sjunka. Det visar en färsk studie från konsultföretaget Aguirre Newman som dagstidningen La Opinión de Málaga hänvisar till.

Sedan 2007 har genomsnittspriset på en bostad i dessa områden sjunkit med 15.000 euro. I procent handlar det om prissänkningar på mellan 30 till 40 procent, säger María Monasterio, direktör vid Aguirre Newman.

I framtiden kommer vi att få se en ”kommersiell flexibilitet” då det gäller bomarknaden. Det gäller att stimulera efterfrågan på bostäder genom sänkta priser.

Annons

De förmånligaste priserna på flerfamiljshus hittar man just för tillfället i Rincón de la Victoria och Alhaurín de la Torre. Här ligger kvadratmeterpriset i genomsnitt på 2.284 euro per kvadratmeter då det gäller en bostad på 103 kvadratmeter.