Även om vänsterorienterade Unidas Podemos har ett stort inflytande på spansk politik genom centralregeringen och jämställdhetsdepartementet så är inflytandet betydligt svagare i kommunalpolitiken.

I Málaga heter Podemos borgmästarkandidat Nicolás Sguiglia. Han talar mycket om bostadspolitik, ungdomar och hållbarhet.

När Sguiglia nyligen presenterade sin valkampanj så beskrev han kommunalvalet som en folkomröstning mellan en stadsmodell för ett fåtal eller en stad för alla.

Podemos lyfter bostadsfrågan som en av de viktigaste valfrågorna. De vill sätta stopp för prisökningen som får människor till att lämna staden. De vill förbättra offentliga tjänster, infrastruktur i stadsdelarna och främjar specifika ungdomspolitiska åtgärder.

Annons

– Det är viktigt att unga människor röstar den 28 maj eftersom det handlar om deras framtid.

Nicolás Sguiglia beskriver den nuvarande kommunledningen med Partido Popular som att de säljer ”grön rök”.

Den förväntade livslängden i Málaga skiljer sig åt beroende på stadsdel. Det kan skilja sex år jämfört med El Limonar mycket på grund av att det saknas grönområden, säger Podemos borgmästarkandidat.

Podemos kräver ett omedelbart stopp av projektet Torre del Puerto i Málaga hamn och att floden río Guadalmedina ska göras om liksom projektet Repsol i västra Málaga.