Fram till onsdag eftermiddag hade det förekommit flera incidenter i samband med den allmänna strejken. I Málaga har två personer gripits och fem personer har skadats i samband med några konflikter vid Mercamálaga och Limasa.

Mellan plaza de la Merced och Alcazabilla har så gott som samtliga caféer varit stängda. Spansk nationalpolis patrullerar på gatorna medan strejkvakter och demonstranter delar ut flygblad och uppmanar förbipasserande att strejka.

Fackföreningarna kommenterar strejken med att deltagandet har legat på 78 procent bland medlemmarna.

En lastbilschaufför skadades i morse när han skulle transportera varor till Mercamálaga. Ett hundratal personer vägrade att släppa in lastbilen på området. De attackerade lastbilen genom att kasta sten in i förarhytten. Chauffören blev träffad av en sten i ansiktet och blödde uppger nyhetsbyrån EFE.

Annons

Kravallpolis är var på plats vid Mercamálaga. Flera personer rapporteras vara skadade. Polisen har mötts av demonstranter som kastar stenar.

En strejkvakt har gripits efter att ha försökt stänga en bar, vid tillfället ska mannen även ha misshandlat en polis.

82 personer hittills hade gripits i Spanien och 34 skadats, 18 av dem är poliser. Vid generalstrejken den 29 mars tidigare i år greps 58 personer.