Stadshuset har beslutat att skapa nästan 6 000 gratisplatser för parkering. 

Detta för att staden bättre ska klara sommarmånaderna när turismen når sin höjd. 

Stadshuset i Torrox har meddelat att de just nu håller på att skapa närmare 6 000 gratis parkeringsplatser längs kusten. Borgmästare Óscar Medina kallar projektet “den största och mest ambitiösa planen för parkeringar över sommaren som stadshuset har haft”. 

De 5 970 nya parkeringsplatserna kommer att finnas i El Morche och Torrox Costa,  El Peñoncillo och vid stranden i Calaceite. “Det finns dubbelt så många som förra året då vi väntar oss en till historisk sommar för kommunen,” förklarade borgmästaren och tillade att “det är viktigt att alla, lokalbefolkningen och besökarna, kan hitta parkering på kusten under månaderna med hög tillströmning av turister”. 

Annons

Medina berättar att platserna kommer att vara både gratis och upplysta. Från denna månad kommer de att finnas tillgängliga nära gågator vid stränderna och bredvid restauranger och barer. “På så vis fortsätter vi att stärka den lokala ekonomin och skapa tillväxt och arbetstillfällen under sommaren,” förklarade han. 

Han uttryckte också missnöje med att centralregeringens myndighet för kusten har plockat bort 50 parkeringsplatser vid El Peñoncillo-stranden. Han bekräftade dock att nya kommer att skapas i närheten. Han är även övertygad om att marken som just nu är fotbollsplanen El Morche kommer att kunna göras om till parkeringar när verksamheten flyttar till det nya sportcentret Santa Rosa, som just nu håller på att byggas.