Allt fler kommuner i Spanien placerar ut bruna sopbehållare avsedda för insamling av matavfall och annat organiskt avfall. Enbart i Mijas kommun kommer 800 bruna behållare att installeras. Och i Rincón de la Victoria installeras 400 enheter.

De bruna behållarna är avsedda för allt organiskt avfall som frukt, fisk, växter, äggskal eller sump men också som använda köksservetter, papper eller kartong.

Det gör det möjligt för kommunen att separera organiskt avfall som kan omvandlas till kompost eller bioavfall, säger Mijas borgmästare Josele González.

Vilket gör det möjligt för kommunen att separera organiskt avfall som kan omvandlas till kompost eller bioavfall. Det kan användas som gödningsmedel eller energikälla, säger Mijas borgmästare Josele González.

Eftersom Mijas till ytan är en stor kommun är det ett stort arbete med att placera ut 800 bruna behållare vid totalt 600 insamlingsplatser.

Annons

Områden nära marknader och många restauranger och högre befolkningstäthet kommer att prioriteras. Sophämtning sker varje dag på grund av lukter som dessa avfall orsakar.