Han är 86 år, talar fem språk och har under de sju senaste åren hjälpt patienter och besökare vid vårdcentralen i Los Boliches i Fuengirola. I måndags tackade Fuengirola kommun och borgmästaren Esperanza Oña Sevilla finländaren Berndt Frederik Aminoff för hans insats som volontär och tolk under sju år vid vårdcentralen i Los Boliches.

Frederik är en mycket känd och uppskattad hos den nordiska kolonin i Los Boliches. Därför föreslog Katja Westerdahl vid kommunens avdelning Residentes Extranjeros del Consistorio att Frederik skulle tackas av kommunen.

”Personer som Frederik uppskattas verkligen, de ger av sin fritid helt osjälviskt och deras arbete är mycket viktigt i en mångkulturell och flerspråkig miljö som den i Fuengirola. Vi vill tacka både honom och andra invånare för sina ansträngningar”, säger Katja Westerdahl.

Det borde skrivas en bok om Berndt Frederik Aminoff. Under andra världskriget stred han på de allierades sida. Sedan blev han ingenjör inom det finländska jordbruket innan han kom till Fuengirola för 30 år sedan.

Annons

Förutom spanska och finska talar Frederik engelska, tyska och samtliga skandinaviska språk. I övrigt njuter han av den spanska solen och är aktiv i en skandinavisk förening.