Guardia Civil har gripit fyra franska turister mellan 19 och 30 år i Torrevieja på Costa Blanca misstänkta för att ha våldtagit en 18-årig finsk kvinna som var på semester. De fyra männen ska ha bjudit kvinnan på att röka marijuana, uppger spanska medier.

Tack vare att kvinnan gjorde en polisanmälan direkt efter den misstänkta gruppvåldtäkten kunde de fyra männen från Frankrike lokaliseras och gripas inom några timmar.

Det är enheten EMUME (Equipo Mujer-Menor) som arbetar med fall som rör yngre kvinnor som har haft hand om ärendet.

Det som binder männen till gruppvåldtäkten är DNA-prover från sperma som identifierats på lakan och kläder. (Foto: Guardia Civil)

Kvinnan träffade en av männen i samband med ett restaurangbesök i hamnområdet Marina Salinas den 8 september. Han inbjöd kvinnan att följa med till en lägenhet. Där började de röka marijuana och kvinnan ska ha förlorat medvetandet mellan klockan 02 och 10. Hon vaknade efter gruppvåldtäkten.

Annons

När den 18-åriga finska kvinnan till slut kunde lämna lägenheten fick hon hjälp av en förbipasserande på gatan som förde henne till Guardia Civil klockan 11.30. Bara några timmar senare var männen lokaliserade och kunde gripas i lägenheten.

Det som binder männen till gruppvåldtäkten är DNA-prover från sperma som identifierats på lakan och kläder.

Tre av fransmännen som har nordafrikanskt ursprung är häktade misstänkta för gruppvåldtäkten och befinner sig i nuläget i anstalterna Villena och Fontcalent. Den fjärde personen befann sig i lägenheten i samband med händelsen och är släppt men måste anmäla sig till domstol var femtonde dag.

Guardia Civil har samarbetat med franska myndigheter och Europol i samband med utredningen.