Costa del Sol på Spaniens solsida har alltid varit berömt för sitt stora kulturutbud och nu ställer mer än 100 konstnärer ut sina verk i 60 tält i centrala Marbella.

För att alla verkligen skall kunna njuta av magiken som skapas av det varma Medelhavet utan att behöva ge avkall på strandlivet och utan att bli överhettad av dagarnas ibland stekande sol så är det ett kvällsarrangemang. Tälten på FestiArte slår upp sina flikar från 17:30 och stänger dem vid midnatt de flesta dagar, även om det förra året var flera tält som öppnade redan på morgonen. Tider:

30 juli invigning klockan 19:30, utställningen stänger 00:00.
31 juli – 1 augusti 17:30 – 00:00.
2 augusti 17:30 – 22:00.

Plats:
Avenida del Mar, mellan Alameda Park och havet och det är inget inträde utan allt är helt gratis..

Annons

Som jag nämnde ovan är det mer än 100 artister som deltar, det är både lokala konstnärer och internationella storheter på plats. Det finns en stor variation av stilar även graffiti och ”Live Performance”.

En av de deltagande konstnärerna är Gerrit Oppelland-Hampel och hon har även en virtuell studio. Hennes tält står intill tältet från kollegorna från Costa del Arte Collective som är ett kollektiv med internationella professionella artister som delvis bor på Costa del Sol. Gerrit har lovat att ha flera intressanta överraskningar att bjuda på i sitt tält.

En liten knorr på utställningen är att konstnärerna är med i något de kallar ”Artist Support Pledge”som går ut på att hjälpa varandra. Det fungerar så att när en konstnär har tjänat 1.000 euro så delar de med sig till en annan konstnär genom att köpa ett konstverk av denne för 200 euro. På så sätt får även konstnärer som har varit lite mindre lyckosamma med försäljningen lite klirr i sina kassor.

Bildtext: FestiArte 2019, foto: Art G. Oppelland-Hampel.
Artikel: Jonny Erixon.