En marsch i Málaga organiserade av ett feministiskt kollektiv under den internationella kvinnodagen den 8 mars har orsakat uppståndelse och kontroverser. Under marschen ”Santo Chumino Rebelde” visade de extremistiska feministerna upp en jättevagina.

Gruppen går under namnet ”Santa María de las Feministas” och ska enligt uppgifter i media vara kopplade till rörelsen 15-M. Under marschen riktades kritik mot Spanien regering som enligt feministerna bär ansvaret för diskriminering av kvinnor i samband med ny abortlagstiftning och könsrelaterat våld.

Under marschen som framställdes som en procession tågade feministerna med en jättelik vagina. Flera har reagerat på marschen och beskriver den som hädisk och ovärdig. ”Den visar brist på respekt för religiösa känslor i Málaga” skriver talesmannen för biskopsstiftet i Málaga, Rafa Pérez Pallarés, på Twitter. Åter andra kallar gruppen feminister för ”feminazis”.

En video på nätet inleds med orden: ”Muy venerable hermandad del coño insumiso. Procesión del santo chumino rebelde 2013” som redaktionen helst låter bli att översätta….