Fem terrorister sköts till döds och fem personer skadades vid ännu ett terroristattentat klockan 1 i natt på strandpromenaden i Cambrils (bilden) nära Tarragona. Händelsen inträffade bara nio timmar efter attentatet på Las Ramblas i Barcelona. Även i Cambrils användes ett fordon som kom körande in i en folkmassa skriver nyhetsbyrån EFE.

Fem personer uppges ha blivit skadade vid natten händelse i Cambrils. För en av dessa är tillståndet kritiskt. Även en polisman från den regionala poliskåren Mossos d’Esquadra finns bland de sårade.

Vid händelsen öppnade polisen eld och sköt ned de fem gärningsmännen som ska ha varit utrustade med explosiva bombbälten. Bältena visade sig senare vara falska men bra tillverkade.

Genom sociala nätverk uppmanade polisen invånarna i Cambrils att inte vistas utomhus. Skottlossningen inträffade nära taxistation på Avenida de la Diputación i utkanten av samhället, mera känt som Cambrils Bahía.

Polisens snabba agerande kan ha förhindrat ett större blodbad.

”Vi arbetar med hypotesen att händelsen i Cambrils var ett svar på terroristattacken i Barcelona” skriver katalansk polis på Twitter och bekräftar att samtliga fem gärningsmän är döda.