En domstol i Málaga har dömt en marockansk man till fem års fängelse för att ha misshandlat två finska män med en korkskruv varpå den ene föll bakåt och ådrog sig en skallskada och avled. Den dömde ska även betala 1.185 euro i ersättning till den som överlevde. Han ska även betala 51.085 euro till den avlidnes bror.

Händelsen inträffade i augusti 2012. Den marockanske mannen som vid tillfället jobbade som servitör hade efter dagens arbete konsumerat alkohol och droger på en bar i Mijas Costa. Här träffade han de två männen från Finland.

Efter att ha kört de finska männen till Calahonda där en av finländarna bodde uppstod ett gräl. Enligt domstolen ska den dömde mannen misshandlat de båda finska männen med en korkskruv.

När han angrep den ene mannen föll denne bakåt och slog huvudet i en vägg. Mannen ådrog sig skallskador som han senare avled av.

Annons

En åklagare hade yrkat på 13 års fängelse för mord på den ene finländaren och tre och ett halvt års fängelse för misshandel av den andre finländaren.