Den grupp av anarkister som spansk polis slog till mot i måndags planerade att slå till i räder mot enskilda poliser och polisstationer. Det visar källor vid nationaldomstolen som Diario SUR hänvisar till.

I samband med husrannsakningar i Madrid, Barcelona, Granada och Palencia har polisen funnit fotografier med information om poliser och olika avdelningar inom polisväsendet.

Fem av totalt 15 som greps i måndags i tillslaget ”operación Piñata” mot anarkistgruppen GAC (Grupos Anarquistas Coordinados) häktades på onsdagen av domare Eloy Velasco. De häktade har inte möjlighet till borgen.

Dessa fem är Paul Jara, Jorge Linares, Javier Garcia Castro, Javier Grijalbo och Enrique Balaguer. Samtliga är häktade för att ha utfört omstörtande verksamhet som stör allmän ordning. Bland annat har de förstört 114 uttagsautomater vid banker.

De har även utfört det som beskrivs som terrorbrott i samband med en sprängladdning i basilikan Pilar i Zaragoza 2 oktober 2013 och utplaceringen av en mindre sprängladdning vid katedralen Almudena i Madrid som polisen lyckades avaktivera.