Málaga är glödhett bland svenskar och nu har Fastighetsbyrån som i Spanien är den största svenska mäklarbyrån öppnat kontor i centrala Málaga. På torsdagen var det dags för invigning av kontoret som ligger ett stenkast från saluhallen Mercado Atarazanas.

Det var ett välbesökt evenemang där kollegor från de övriga kontoren i Nerja, Torre del Mar, Fuengirola, Marbella och Estepona deltog. Mikaela Jonasson, Sarah Severin och Sigrid Beate Jegleim finns på Fastighetsbyråns kontor i Málaga.

Och de tror och hoppas på en lysande framtid. Även om detta var den officiella
Öppningen har teamet redan sålt flera bostäder. Bandet klipptes av Malaga kommuns representant och Daniel Nilsson, Fastighetsbyråns Spanienchef som berättade om nästa satsning med ett försäljningskontor i Spaniens hjärta Madrid.

Málaga har blivit en trendig pärla.
”För några år sedan var det en sömnig hamnstad, men Malaga har vuxit fram som en utmanare till andra storstäder i Spanien”, säger Mikaela Jonasson.

Annons

Restaurangutbudet är enormt och de gamla hamnkvarteren i Soho har förändrats till ett trendigt område fullt av caféer och spännande restauranger. För den sportintresserade lockar La Liga-laget Malaga CF med hemmamatcher på Estadio La Roselada. De som vill bada och sola finns Playa de la Malagueta.

Eftersom det finns ett stort antal vingårdar i närheten är det också ett bra område för att gå på vinprovningar.

I Málaga har priserna under den senaste tolvmånadersperioden stigit med 4 procent, det går att jämföra med exempelvis Barcelona där priserna stigit med 6,4 procent och i Madrid med 5,1 procent. Trots en rejäl prisökning ligger priserna i Málaga fortfarande en bit under andra storstäder. Kvadratmeterpriset i Málaga är också lägre än i andra storstäder. I Madrid är snittet per kvadratmeter 2.147 euro och i Barcelona 2.542 euro. I Málaga är snittet 1.341 euro, uppger Fastighetsbyrån.