I går inledde Fastighetsbyrån sin nya satsning på med att öppna upp sitt första kontor på Costa del Sol. Kontoret ligger mellan Marbella och Puerto Banús och under fredagen öppnas ytterligare ett kontor i Torrevieja på Costa Blanca.

Fastighetsbyrån påbörjade sin satsning på Costa Blanca för drygt två år sedan med kontor i Alicante och Albir/Altea. Trots finanskrisen och den tuffa bostadsmarknaden så har etableringen varit framgångsrik, skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

Hittills i år har Fastighetsbyrån ökat med 137 % jämfört med samma period förra året och är i dagsläget största svenska aktör på den spanska marknaden med 17 % av objekten på Hemnet.

Med de två nya kontoren har Fastighetsbyrån totalt fyra kontor och ser fram emot att kunna nå ytterligare framgång när marknaden vänder.

Annons

”Prisnedgången ser ut att bottna och intresset för att köpa bostäder ökar, särskilt bland skandinaver. Vi tror på den spanska marknaden även om det kommer ta tid innan fastighetspriserna vänder upp igen”, säger Daniel Nilsson, försäljningschef i Spanien.

Det två nya kontoren drivs som franchise. Sam Hultegård som är franchisetagaren i Marbella har en bakgrund inom Swedbank och arbetade närmast på bankens kontor i Alicante. Han kommer bland annat arbeta tillsammans med Claus Vestergaard som har en bakgrund som mäklare i Barcelona.

Medarbetarna på det nya kontoret i Torrevieja kommer att förmedla bostäder på södra Costa Blanca, från Mil Palmeras i söder till Guardamar i norr. De nya franchisetagarna Roland Björk och Veronica Wallman kommer närmast från jurist- respektive nöjesbranschen.

I går invigdes det nya kontoret i Marbella. Bland annat invigningstalade Fastighetsbyråns styrelseordförande Per Johnler. Han medverkar även under fredagen i Torrevieja.

Bildtext: Under gårdagen öppnade Fastighetsbyrån sitt nya kontor i Marbella med många besökare på plats (Foto: Christer Melkerson)