Nu inleds en familjerådgivning i Svenska kyrkans regi. Det är Jan Sjögerud, diakon och socionom vid Svenska kyrkan på Costa del Sol, som tillsammans med Maria Stephenson, socionom och medförfattare till boken Tonårsliv, ligger bakom initiativet.

– Vi har lagt märke till att det finns ett stort behov av familjerådgivning på kusten, säger Maria Stephenson som för närvarande går en utbildning som familjeterapeut och som tidigare skrivit en handbok för föräldrar som har tonåringar.

En del par kanske tror att en utlandsflytt ska bli lösningen på relationsproblemet. Väl på Solkusten så upptäcker de att det inte går att åka ifrån sina problem.

– Och när väl förhållandet börjar knaka ordentligt så finns inte samma hjälp att få som i Sverige. Det finns ett sämre nätverk, både när det gäller det privata som det offentliga, menar Maria Stephenson.

Annons

Nästan alla par och familjerelationer genomgår livskriser, svårigheter i föräldraskapet eller känslan av att man inte längre kan nå varandra. Nu finns möjligheten att få tala med Svenska kyrkans familjerådgivare på Costa del Sol.

– Både jag och Maria står på samma systemteoretiska grund med människan i sitt sammanhang. Den som söker rådgivning och samtalsbehandling behöver inte vara medlem av någon kyrka, vi jobbar med relationer och allt arbete sker under sekretess, säger Jan Sjögerud.

Du får kontakt via telefonnummer 675 888 514 eller via e-post: jan.sjogerud@svenskakyrkan.se

Avgiften ligger från 20 euro och uppåt.

Bildtext:
Jan Sjögerud, diakon, och Maria Stephenson, socionom, ligger bakom initiativet med familjerådgivning på Solkusten