En av de yngsta borgmästarkandidaterna vi hittar på Costa del Sol är 25-årige David Pedraza i Benalmádena. Han kandiderar för FE JONS som står för JONS (Juntas de Ofensiva Nacional Sindicalista) och FE (Falange Española).

David Pedraza är född i Benalmádena och har precis avslutat sina studier i juridik. Han gick med i falangistpartiet 2004.

I lokaltidningen Benalmádena Noticias säger han:
”Vi vill sträva efter att upprätta en ny nationell social ekonomisk politik. Våra idéer måste bli mer tillgänglig för vanliga människor”.
”Den nationella syndikalismen omfattas av ett tjockt lager av lögner och förtal som är ett hinder för det spanska samhället känna och uppskatta oss för vilka vi är”.

David Pedraza menar att FE JONS i Benalmádena redan har gjort stora framsteg genom att dra igång olika kommunala verksamheter för att få människors intresse riktade på att de behövs en ny socioekonomisk ordning.
”Samtidigt upplever vi en systematisk bojkott som handlar om en systematisk förstörelse av våra affischer till censur hos de flesta lokala medier som är tydligt politiserade” säger David Pedraza som hoppas på minst 800 röster.

Annons

David Pedraza, 25, har också skrivit boken ”El Nacionalsindicalismo: Respuestas a las preguntas más frecuentes sobre la Falange y su doctrina”, en bok som tar upp om nationalsyndikalismen, falangen och doktrinen.
David Pedraza presenterade boken på sajten ”Rescate Azul” nyligen.

Falangistpartiet, Falange Española, var ett spanskt nationalsyndikalistiskt parti som bildades 1933 av José Antonio Primo de Rivera. Partiet blev senare det statsbärande partiet i Spanien från inbördeskrigets slut till det upplöstes 1977 då Falange Española de las JONS bildades.

José Antonio Primo de Rivera avrättades av republikens anhängare den 20 november 1936 i Alicante.

FE-JONS ställer också upp vid kommunalvalet i Málaga. Här heter partiets borgmästarkandidat Miguel Ángel García García.