Det har varit en extra blöt helg på sina håll. Den spanska enklaven Cueta i Nordafrika hade fram till i lördags fått mest regn, 168 mm regn. Blötast på spanska fastlandet var Estepona med 127 mm nederbörd. Det visar officiella siffror från Agencia Estatal de Meteorología.

Även Cádizprovinsen drabbades av häftiga regnoväder med stora mängder regn som föll på kort tid. I Los Barrios fick 35 familjer evakueras. De fördes till hotell Montera och hotell Real.

Nederbörden på västra Costa del Sol gjorde att vattenreservoaren La Concepción (bilden) i Istán norr om Marbella öppnade i helgen. Kapaciteten låg i lördags på 86 procent och som en säkerhetsåtgärd öppnades vissa dammluckor.

Eftersom arbetet med att förbinda La Viñuela med dammen La Concepción har blivit försenat så dumpas mängder med vatten direkt ut i havet.

Öster om Málaga har det inte fallit så mycket nederbörd. Reservoaren La Viñuela har en kapacitet i nuläget på 33 procent.

Manilva registrerade 69 mm, Benahavís 57 och Cortes de la Frontera, 45 mm.

Vissa rapporter talar om översvämningar av kommersiella lokaler och gator i Estepona. Räddningstjänsten fick rycka ut efter att en bilist fastnat i den strida strömmen i río Guadalobón.

Det ostabila vädret som kan ge skyfall lokalt väntas fortsätta till tisdag kväll. Från onsdag stabiliseras vädret.