Under de kommande sex månaderna skall mer än 1.200 träd och palmer i den lilla staden på västra Costa del Sol skötas om för att öka deras prydnadsvärde.

Blas Ruzafa som är kommunens ansvarige för detta förklarade att arbetet kommer att förbättra växternas hälsostatus genom att ta bort torra, dåligt orienterade, trasiga eller nedfallna grenar. Dessutom kommer torra blad och frukter på palmer att tas bort för att förbättra deras utseende.

Arbetet kommer också att eliminera störningar som träden orsakar på byggnader, gatubelysningar och skyltar.

Palmerna som finns på Paseo Marítimo, Avenidas de España, El Carmen, Padre Cura, Puerta del Mar, Villas del Mediterráneo och Parque Botánico Orquidario kommer att beskäras.

På samma sätt kommer arbeten att utföras på de bladgröna växterna på Avenidas España, El Carmen, Litoral och Andalucía, på gatorna Real, Mar y Sierra, Terraza, Plaza del Rocío och 25 años de Paz samt upp mot los Reales.

Dessutom kommer småplantorna på plaza ABC, la plazoleta Ortiz, gatorna Viento, Antero, Santa Ana, Terraza, Plaza Casares, del Reloj, med flera, och i stadsdelar med planteringar som La Lobilla, att rengöras och trimmas. Huvudsyftet med dessa åtgärder är att underlätta installationerna av julbelysningarna som kommer att börja installeras under de närmaste veckorna.

Kommunfullmäktige kommer året om att svara på meddelanden och önskemål som incheckade invånare gör rörande kommunala tjänster via online-plattformen ”la Línea Verde”. Artikel: Jonny Erixon