36-årige Miguel Ángel har vid häktningsförhandlingar erkänt att det var han som dödade ”Fany” eller Estefanía, 26, och deras gemensamma femårige son i måndags i en lägenhet i stadsdelen La Luz i Málaga.

Under förhöret erkände även mannen att han hade försökt ta sitt eget liv genom att svälja stora mängder medicin. Det säger regeringens talesman Jorge Hernández Mollar i en kommentar.

Pappan fann sin dotter och barnbarn döda i lägenheten i måndags klockan 15.30 då han hade gått dit eftersom barnet saknades i skolan. Mellan kvinnan och barnet låg Miguel Ángel och sov, som ett resultat efter att ha svalt olika mediciner.

36-åringen vaknade och hotade svärfadern med att också döda honom innan han flydde från platsen. Han kunde gripas när han körde på motorvägen A-7 i jämnhöjd med La Virreina.

Annons

Dagstidningen Diario SUR skriver att Miguel Ángel så sent som förra veckan den 18 och 19 september rånade och misshandlade två prostituerade på industriområdet Guadalhorce. Ytterligare en annan person ska ha blivit hotad med kniv.

Mannen förekommer även i belastningsregistret i samband med ett mordförsök året 2000.

Motivet till att 36-åringen dödade sin exfru och son skulle vara att han hade hamnat i ekonomiska problem när kvinnan valde att flytta ifrån mannen. Enligt obduktionen ska kvinnan och sonen kvävts till döds.

Ärendet ligger vid en specialdomstol som handhar fall som rör misshandel av kvinnor och som går under namnet ”Juzgado de Violencia sobre la Mujer” nummer 3 i Málaga.

Miguel Ángel häktas för två fall av mord och två fall av misshandel.