Den brittiske magnaten Richard Branson har alltid varit en Mallorca fantast. Han besöker ön regelbundet och det var han som i slutet på 80-talet skapade ett av Mallorcas bästa hotell, La Residencia i Deya.

När han sålde La Residencia för snart 20 år sedan försökte Branson spinna vidare på sin succé i Deya med ett annat hotell i Son Bunyola, Banyalbufar. Men de planerna fick läggas på is när inget tillstånd gavs.

Branson sålde då sina tillgångar på Mallorca men köpte tillbaka Son Bunyola för ca 5 år sedan och har nu fått tillstånd att utveckla denna fantastiska finca med ett mindre lyxhotell.

Son Bunyola är en vidsträckt egendom på närmare 700 acre av skyddad mark som sträcker sig från Sierra Tramuntana ner till havet. Här finns idag 3 lyxvillor för semesteruthyrning och förhoppningsvis påbörjas arbete med att återbygga den vackra, historiska huvudbyggnaden senare i vår för att stå klart 2023.

Beskedet om detta projekt är mycket positivt för den hårt drabbade turistindustrin på Balearerna och bekräftar samtidigt att brittiska investerare fortfarande satsar i utlandet trots Brexit.