Under natten har spansk nationalpolis vräkt ett ungdomsläger från Puerta del Sol i centrala Madrid. Det handlar om hundratals ungdomar som hade slagit läger i hjärtat av Madrid. Målet var att ockupera platsen fram tills på söndag då kommunalvalen hålls.

Dagstidningen ABC uppger att ungdomarna via Twitter har organiserat en protest för att återta gatan. Ungdomarna tillhör nätverket som ligger bakom uppropet “Democracia real YA”, verklig demokrati.

Nätverket har i nuläget minst 50.355 medlemmar på Facebook.

Liknande demonstrationer har hållits utanför Spaniens ambassad i London liksom i de spanska städerna Barcelona, Valencia, Sevilla, Granada och La Coruña.

Annons

Ungdomsarbetslösheten är enorm i landet. ”En förlorad generation” var betyget på Spaniens enorma ungdomsarbetslöshet i den senaste rapporten från Internationella valutafonden (IMF) som publicerades i förra veckan. Hälften av antalet ungdomar är arbetslösa. Situationen i Spanien beskrivs som extrem enligt IMF.

Ett av de stora problemen i Spanien är den spruckna fastighetsbubblan som utlöst en enorm arbetslöshet med många lågutbildade som blivit arbetslösa.