Ytterligare en person har gripits för att vara inblandad i mordet på en 30-årig svensk man i Mijas 17 augusti. Sedan tidigare sitter tre svenska män häktade för mord, mordförsök och olaga frihetsberövande utan möjlighet till borgen. Det är Aftonbladet som uppger att en 25-årig man har gripits i Stockholm för inblandning i tortyrmordet och kommer att föras till Solkusten. Katarina Friskman vid den nationella operativa avdelningen, Noa, säger att svensk polis och gendarmer vid Guardia civil har ett bra samarbete i ärendet.

Enligt Aftonbladet skedde gripandet för en vecka sedan i samband med en större insats i Stockholmsområdet.

Det var den 17 augusti som en 30-årig svensk medborgare torterades till döds i en lägenhet i bostadsområdet Puebla Tranquila mellan Fuengirola och Mijas på den spanska Solkusten. Ytterligare en svensk medborgare i samma ålder torterades svårt och fick knivsår och brännskador.

Tre svenska medborgare, 20, 24 och 27 år, greps nio timmar senare när de försökte lämna Spanien för att ta färjan från Algeciras till Marocko. Tidigare hade de avbokat en flygresa hem till Sverige. Den fjärde personen som nu har gripits ska också ha avbokat sin flygbiljett.

Flera av de som misstänks vara inblandade är kända av svensk polis sedan tidigare. Den fjärde som har gripits dömdes så sent som ifjol till fängelse i Sverige för en gängskjutning. Han friades från ett åtal om grov ekonomisk brottslighet. Han har tidigare dömts till fängelse sex gånger.

Ärendet ligger vid domstolen i Fuengirola.

Läs tidigare artikel: Utredningen fortsatt öppen kring mordet på svensk i Mijas

Spanien just nu – Costa Nostra