Ytterligare en person har gripits för att vara inblandad i mordet på en 30-årig svensk man i Mijas 17 augusti. Sedan tidigare sitter fyra svenska män häktade för mord, mordförsök och olaga frihetsberövande utan möjlighet till borgen. På torsdagen greps en 28-årig man i Stockholm, misstänkt för inblandning i mordet. Det uppger Aftonbladet.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat ligger ärendet vid domstolen i Fuengirola. Det fanns en europeisk arresteringsorder på den 28-årige man som greps vid en husrannsakan söder om Stockholm under gårdagen. Spansk polis har begärt mannen utlämnad.

Det var den 17 augusti som en 30-årig svensk medborgare torterades till döds i en lägenhet i bostadsområdet Puebla Tranquila mellan Fuengirola och Mijas på den spanska Solkusten. Ytterligare en svensk medborgare i samma ålder torterades svårt och fick knivsår och brännskador.

Tre svenska medborgare, 20, 24 och 27 år, greps nio timmar senare när de försökte lämna Spanien för att ta färjan från Algeciras till Marocko. Tidigare hade de avbokat en flygresa hem till Sverige.

Annons

I slutet på september greps en fjärde personen, 25 år, i Stockholm. Även den personen ska ha befunnit sig på Solkusten i samband med mordet och hade avbokat sin flygbiljett.

Flera av de som misstänks vara inblandade är kända av svensk polis sedan tidigare. Den fjärde som greps i september dömdes så sent som ifjol till fängelse i Sverige för en gängskjutning. Han friades från ett åtal om grov ekonomisk brottslighet. Han har tidigare dömts till fängelse sex gånger.
Länkar till tidigare artiklar