Den dopningshärva som för ögonblicket rullas upp i Sverige och som har direkta kopplingar till Costa del Sol och Fuengirola sväller. Polisen har identifierat tusen köpare, men det kommer inte att stanna vid det. Av Ola Josefsson

Svenska Magasinet kan idag avslöja nya uppgifter i den gigantiska dopningshärvan med anknytning till Fuengirola under kodnamnen ”Liquid” och ”Botellín”. Som vi tidigare har berättat fick polisen nys om ett omfattande nätverk av dopningspreparat i samband med ett beslag på Arlanda flygplats i maj där spåren ledde till Solkusten.

Onsdagen den 9 december gjorde spansk och svensk polis ett tillslag mot en lägenhet i stadsdelen Los Boliches i Fuengirola. Samma dag gjordes husrannsakningar på nio orter i Sverige. En 42-årig svensk kvinna greps i lägenheten i Los Boliches och hon sitter nu häktad i Härnösand.

Kvinnans sambo, en 43-årig man hann lämna Spanien kort före tillslaget den 9 december.
-Vid ingripandet i Spanien fick vi uppgifter om att han kan vara i Serbien, säger Börje Öhman, informationschef vid polismyndigheten i Västernorrlands län som sköter utredningen.

Annons

Svenska Magasinet har besökt gym i Fuengirola och visat en bild på den nu efterlyste mannen. Personal vid ett av stadens populäraste gym intygar att mannen och kvinnan har tränat där.
-Men vi har inte sett dem på två månader, säger personalen.

Mannen är internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro. Han och kvinnan är misstänkta för grovt smugglingsbrott, grovt dopningsbrott samt grovt penninghäleri. Polisen tror att brottsligheten pågått sedan den 1 januari 2008.
-I dagsläget sitter 23 stycken personer häktade. Tolv har varit häktade, de är nu på fri fot, fortfarande misstänkta för brott, säger Börje Öhman till Svenska Magasinet.
Vilka som är huvudmän i dopningshärvan vill inte Börje Öhman kommentera. Han säger att flera orter finns med i tillslaget och en av dessa orter är Fuengirola på den spanska Solkusten.

Ingår det svenska paret bland huvudmännen?
-Det vill jag inte gå in på just nu, säger Börje Öhman.

Svenska Magasinet kan också avslöja att en av de nu häktade är en av Sverige mest kända och framgångsrika kroppsbyggare. Mannen från Västsverige som häktades den 9 december är misstänkt för grovt dopningsbrott och grovt smugglingsbrott. Mannen som förnekar brott är tidigare ostraffad och han riskerar nu ett flerårigt fängelsestraff.

Polisen misstänker att kroppsbyggaren med internationella meriter ingår i ett nätverk, han ska även ha en viss roll i samband med smugglingen av dopningspreparaten.

Bland de nu häktade ingår flera kroppsbyggare. Börje Öhman säger till Svenska Magasinet att över hälften av de nu häktade klassas som kroppsbyggare.

Bildtext/
Vid tillslaget i parets bostad i Los Boliches fann polisen förutom dopningsmedel även utrustning samt maskiner som används vid förpackning och tillverkning av dopingmedel (Foto: Policía Nacional)

Läs mer här