Det svenska padellandslaget är på plats i Marbella där Europamästerskapet inleds på måndagen. Den tidigare tennisstjärnan och Davis Cup-hjälten Jonas Björkman är bas för det svenska herrlandslaget i padel.
Det tolfte Europamästerskapet spelas vid La Cañada Shopping Padel Center. Det är fritt inträde tills den tillåtna kapaciteten är nådd.

I det spanska laget (bilden) ingår Málagaspelarna Álex Ruiz, Momo González och Bea González som är på jakt efter nya titlar och finns med bland favoriterna.

Totalt är det 400 padelspelare från 16 länder i Europa som finns på plats i Marbella. Och det spanska padellandslaget är den stora favoriten.

Det är första gången Marbella och Spanien står som värd för mästerskapet som håller på fram till söndag.

Här är några favoriter att hålla ögonen på: Från Alhaurino de la Torre kommer Álex Ruiz som spelar tillsammans med Paquito Navarro. Antequeras Momo González är en annan faorit tillsammans med Javi Rico.

Bland damerna är det Bea González i par med Lucía Sainz som tillhör favoriterna.

Sverige har deltagare på både herr och damsidan. Landslaget reste till Marbella på midsommardagen. Till Dagens Industri kommenterar Jonas Björkman Sveriges chanser:

– Först ska vi ju kvalspela, men det ska vi ju ta oss förbi. Allt annat vore ett stort misslyckande. Sedan är det rätt många par eller många länder som är väldigt jämna. Spanien är en väldigt tuff utmaning, och därefter är det kanske Italien och Frankrike som också har bra lag. Men jag tycker att vi har en chans om vi maxar. Klaffar allting skulle vi kanske kunna nå en bronspeng. Men om vi hamnar någonstans på plats 4–7 tycker jag att vi har gjort ett väldigt bra mästerskap.

Här är det svenska landslaget till Europamästerskapet i Marbella 28 juni – 4 juli 2021
Damlandslaget:
Förbundskapten:
Mari Andersson

Spelare:
Ajla Behram
Amanda Alexandra Girdo
Anna Åkerberg
Antonette Andersson
Baharak Soleymani
Emmie Ekdahl
Sandra Örtevall
Sofia Arvidsson

Herrlandslaget:
Förbundskapten:
Jonas Björkman

Spelare:
Anton Andersson
Calle Knutsson
Daniel Windahl
Johan Brunström
Pablo Figueroa
Pierre Bonfré
Simon Vasquez
Viktor Stjern