Vid 25 års ålder blev Elías Bendodo kommunalråd i Málaga. Det var år 2000. Sedan dess har Málagasonen gjort en imponerande karriär och är nu valsamordnare för Partido Popular.

Under åren 2011 till 2019 var Elías Bendodo ordförande vid provinsstyrelsen Diputación i Málaga. Sedan blev han regionråd i Andalusien från 22 januari 2019 till 25 juli 2022 efter att Partido Popular bröt den långa socialistiska dominansen i Andalusien och vann regionvalet.

Elías Bendodo medverka när Ángeles Muñoz presenterades officiellt som Partido Populars borgmästarkandidat i Marbella.

I helgen besökte Elías Bendodo Solkusten för att medverka när Ángeles Muñoz presenterades officiellt som Partido Populars borgmästarkandidat.

Elías Bendodo beskriver landets vänsterstyrda koalitionsregering med PSOE och Unidas Podemos som att de ”slåss mot varandra med klubbor och klor, trots det sitter de kvar i stolen”.

Annons

Enligt Bendodo har Pedro Sánchez fått panik.

– Vi tittar på en serie på Tele Moncloa (regeringskansliet red. anm.) ett tv-produktionsbolag som Pedro Sánchez har startat med vår pengar. Sánchez vill helst inte synas på gatan för han leder en regering mot folket, inte för folket.

– Han går emot Spaniens enhet och eliminerar uppvigling samtidigt som han bidrar till nya korruptionshärvor. Han benådar kuppmakare i Katalonien. Han medverkar till en ny samtyckeslag vilket har inneburit att mer än 750 dömda sexualbrottslingar har fått sina straff sänkta och 75 av dem har fått lämna fängelset, säger Elías Bendodo som kommenterar den nyligen uppblossade korruptionshärvan på Kanarieöarna.

Läs mer: Pérez vill ha ett Málaga för invånarna och inte för turisterna

– PSOE har tillbaka till sitt gamla jag igen och spenderar våra pengar på prostituerade och droger, hävdar han.

Under sitt besök på Solkusten talade Elías Bendodo om den fashionabla staden Málaga och vilken ansiktslyftning som skett.

– Först var det Málaga som upplevde nya politiska vindar när Partido Popular kom till makten för omkring 20 år sedan. Málaga har blivit ett riktmärke i hela Spanien. Alla beskriver Málaga som en ny modern stad. Sedan blåste nya politiska vindar i regionregeringen Junta de Andalucía när Partido Popular kom till makten.

Elías Bendodo har varit med på hela resan och varit delaktig till att förändringens vindar har blåst i Málaga och Andalusien.

– Förändringen som kom till Málaga och Andalusien måste nu nå ut till alla spanjorer. Först väntar kommunalval och val vissa regioner den 28 maj. Senare i år väntar allmänna val. Då kan vi välja väg och vilket Spanien vi önskar, sa Elías Bendodo.