Från och med idag kan besökare planera sina resor till Den Lilla Kungsleden, El Caminito del Rey.

En nyhet är att man nu kan köpa mer intima visningar. 

Biljetter för säsongen mellan den 7 november och 31 mars 2024 är nu till salu. 

Den ikoniska gångbanan går genom naturparken Desfiladero de los Gaitanes i kommunerna Alora, Ardales och Antequera. Den är känd för sin upphängda gångbana och sina imponerande vyer.  

Annons

Från och med november är leden öppen för besökare från tisdag till söndag mellan 08.00 och 17.00. Den är dock stängd under jul, Semana Blanca (8 till 25 februari) och påskveckan.

Nytt för säsongen är att både individer och turistbyråer kan köpa biljetter. Det betyder att mer intima guidade turer kommer att erbjudas. En biljett kostar 10 euro för allmänt insläpp och 18 för en guidad vandring. Biljetter går att köpa från och med idag

Transport

Det finns flera resealternativ för den som vill besöka El Caminito del Rey. Man kan åka pendeltåg (Cercanías) från centrala Málaga eller åka bil och parkera vid receptionen i Ardales. Parkeringen har plats för 240 bilar och kostar 2 euro för ett dygn. 

Från receptionen går bussar till starten av leden. Biljetter kan köpas både i förväg eller på plats om man betalar kontant. Bussarna går från 07.40 och tar mellan 15 och 20 minuter.  

El Caminito del Rey sköts av Sando Salzillo Servicios Integrales tillsammans med Mundo Management. Sedan den öppnade igen i mars 2015 har det blivit ett mycket populärt resmål i regionen. Den sträcker sig tre kilometer och dess upphöjda gångväg stiger 105 meter över klyftans botten. En gång i tiden ansågs den som en av världens farligaste stigar. Sedan ombyggnaden är den säker för besökare.