Antalet bygglicenser har ökat med 25 procent, försnillade pengar från korruptionsskandalen Malaya har återbetalats efter fällande domar, satsning på renhållning och säkerhet och sänkt kommunal fastighetsskatt. Det var positiva nyheter borgmästaren Ángeles Muñoz och kommunalrådet med ansvar för ekonomi, Manuel Osorio, presenterade under onsdagen.

”Det har varit ett år med hårt arbete. Vi har ansträngt oss för att få fart på Marbellas ekonomi och få stabilitet i kommunens finanser”. Det sa borgmästaren och såg tillbaka på det första året efter det misstroendevotum som riktades mot den tidigare kommunledningen med José Bernal (PSOE).

Det var för ett år sedan som det lokala San Pedropartiet OSP beslutade sig för att lämna vänsteralliansen med PSOE, IU och CSSP för att i stället stödja Partido Popular som var det parti som fick flest röster vid senaste kommunalvalet.

Det senaste året har kännetecknats av en ekonomisk återhämtning och satsningar på offentlig verksamhet.

Annons

Inom renhållningen har det satsats 13 miljoner euro främst på antalet fordon som nu är uppe i 113 enheter. Fällande domar i korruptionshärvan Malaya har gjort att Marbella fått tillbaka 12 miljoner euro samt ytterligare tillgångar som värderas till 15 miljoner euro.

Värdet på antalet bygglicenser har ökat från 1,8 miljoner euro under fjolåret till 3,2 miljoner euro till och med juli månad i år.