Den man och kvinna som har varit efterlysta internationellt för att ha dödat sitt tvååriga barn har gripits i León i norra Spanien. Efter tips från allmänheten greps paret i går tisdag klockan 15.30.

Enligt källor nära utredningen var det parets extrema livsstil med begränsade resurser som avslöjade dem. Kvinnan är gravid i tredje månaden och hade börjat prostituera sig på gatorna i León. Mannen är misstänkt för flera stölder i samma stad. Paret spenderade sina pengar på droger skriver dagstidningen La Nueva España.

Gripanden beskrivs som odramatiskt.

Det tvååriga barnet Imran hittades utmed järnvägslinjen Feve de Vallobín-La Argañosa nära Oviedo i norra Spanien måndagen den 3 november. Enligt spanska medier dog barnet några dagar tidigare i en lägenhet efter en brutal misshandel.

Annons

Då spansk nationalpolis valde att efterlysa paret och tidningar publicerade bild på de efterlysta kom det in uppgifter på var de befann sig. Det spekulerades först i att paret kunde befinna sig i provinsen Málaga då kvinnan har anhöriga i Estepona.

Mamman Fadila C. (21) från Marocko och David FV (33) från nordvästra Spanien är misstänkta för mord. Polisen jagar föräldrar för att ha dödat sitt barn