Spansk nationalpolis i samarbete med svensk polis har lokaliserat och gripit en efterlyst 32-årig svensk medborgare på den spanska semesterön Mallorca. En europeisk arresteringsorder var utfärdad på mannen av åklagarmyndigheterna i Stockholm som misstänks ligga bakom omfattande narkotikasmuggling till Sverige.

Här grips den svenske medborgaren i stadsdelen Santa Catalina.

Nyhetsbyrån Europa Press skriver att den svenske mannen under en tid hade varit bosatt i centrala Palma där han levde lyxigt men tillbakadraget familjeliv.

Svensk polis hade vissa uppgifter om mannen men visste inte exakt var denne befann sig. De begärda hjälp av den spanska nationalpolisen som kunde lokalisera honom till Palma de Mallorca.

Vid en husrannsakan i svenskens bostad beslagtog polisen datorer, telefoner och flera värdefulla föremål.

Annons

Den svenske medborgaren greps den 26 maj när han var ute och körde bil i stadsdelen Santa Catalina efter att polisen haft honom under spaning.

I bilen fann polisen inte mindre än tre falska ID-handlingar, två var utfärdade i Tjeckien och ytterligare en i Polen, samtliga med olika identiteter men med bilden på svensken.

Det gör att svensken också är misstänkt för grov förfalskning. Utredningen är fortsatt öppen och Mallorcapolisen undersöker om han han begått något brott med de falska ID-handlingarna.

Den svenske medborgaren är i nuläget frihetsberövad och placerad på anstalten i Palma i väntan på att överlämnas till Sverige.