En svensk 36-årig kvinna har gripits i Benalmádena för att ha producerat och sålt sexvideor på sina döttrar i åldern 8 och 14 år. Kvinnan är dömd till sex års fängelse i Sverige för att ha producerat barnporr på sina döttrar och sedan sålt filmer och bilder på nätet.

Enligt Guardia Civil som går ut med nyheten på onsdagen har kvinnan samarbetet med ytterligare fem personer i Sverige. Samtliga är svenska medborgare som ingick i ett pedofilnätverk.

Det var polisen i Sverige som ifjol kom kvinnan på spåren efter att ha upptäck att flera kvinnor sexuellt missbrukade minderåriga i familjen för att producera barnporr och sälja på nätet. Tidigare har två kvinnor gripits och blivit dömda i Sverige.

Svensk polis i samarbete med gendarmer vid Guardia Civil har med tillslaget som går under namnet ”Kasino” kunnat lokalisera den efterlysta svenska kvinnan till Benalmádena på västra Costa del Sol. Här har hon varit bosatt tillsammans med fyra av sina fem barn, samtliga minderåriga.

Annons

Det fanns först misstankar om att hon har rest till Malta. Med samarbete inom Europol kunde Guardia Civil lokalisera kvinnan till Solkusten efter en tids spaningsarbete.

Avdelningen UCO (Departamento de Delitos Telemáticos de la Unidad Central Operativa) vid Guardia Civil kunde först konstatera att kvinnan hade blivit resident i Spanien och skaffat sig ett NIE-nummer på en falsk adress enligt pressmeddelandet från Guardia Civil.

Efter att ha analyserat bilder som en av döttrarna hade publicerat på sociala nätverk kunde ett hus i Mijas identifieras. Men det visade sig att familjen bara hade varit där ett par veckor. Familjen hade flyttat runt på olika adresser innan Guardia Civil hittade rätt och till slut fann kvinnan och de minderåriga barnen på en adress i Benalmádena.

En europeisk arresteringsorder utfärdades på den 36-åriga kvinnan och efter några dagar greps hon. Den svenska kvinnan har levt på Solkusten med sina flickor, 14, 8 och 5 år plus en pojke på 13 år. Enligt uppgifter vid Guardia Civil ska kvinnan ha begått ett flertal sexuella övergrepp på döttrarna som är 14 och 8 år gamla. Under tre år tjänade hon 54.000 SEK på att ha sålt barnporr till tre män.

Med den beslagtagna materialet i bostaden i Benalmádena har samtliga personer identifierats.

Högsta domstolen i Spanien beslutade att överlämna kvinnan till de svenska myndigheterna eftersom brotten har begåtts i Sverige. Socialtjänsten i Sverige har tagit hand om barnen.

Polisen har även lyckats spåra tre köpare i Sverige och dessa har blivit dömda.

Bildtext: Här grips den 36-åriga svenska kvinnan av Guardia Civil (Foto: Guardia Civil)